Onze websites maken gebruik van cookies
Hiermee vergroten we de functionaliteit van onze websites en zijn we in staat onze websites doorlopend te verbeteren.Lees meer...

Menu
Webinars

Onlinebijeenkomst ‘Actualiteiten gewasbescherming en voorkomen van emissie’

Op woensdag 3 februari 2021/donderdag 4 februari 2021 vindt de onlinebijeenkomst ‘Actualiteiten gewasbescherming en voorkomen van emissie’ plaats. De bijeenkomst is gericht op akkerbouwers en loonwerkers in de provincie Friesland (3 feb) en Groningen (4 feb).

Gewasbeschermingsexpert Peter Knippels (LTO Nederland) gaat met u in gesprek over de actualiteiten in de wereld van gewasbescherming. Met speciale aandacht voor loofdoding, onkruidbestrijding, de status van glyfosaat en voor de emissie van gewasbeschermingsmiddelen naar het oppervlaktewater. Yvonne Gooijer (CLM Onderzoek & Advies) presenteert de geleerde lessen vanuit het project Schoon erf, schoon water en bespreekt deze met u. Binnen project Schoon erf, schoon water werken akkerbouwers aan het verminderen van emissie van gewasbeschermingsmiddelen vanaf het erf. Daarnaast zal Tjeerd Hoekstra (LTO) ingaan op de beschikbare subsidieregelingen voor dit project. Een groot deel van de bijeenkomst vindt plaats in gespreksgroepjes waarin u de aangeboden inhoud bespreekt met collega’s.

 

Tijdens de bijeenkomst bespreekt u in een gespreksgroepje de volgende vragen:

  1. Hoe kan ik in het komende seizoen de loofdoding uitvoeren?;
  2. Wat zijn goede maatregelen om uitspoeling en perceelafspoeling te beperken?;
  3. Hoe kan ik in het komende seizoen de onkruidbestrijding uitvoeren (i.v.m. glyfosaat);
  4. Wat ga ik anders doen in het aankomende seizoen doen?

De bijeenkomst vindt digitaal plaats, van 19:30 – 21:40 uur. U kunt aan de bijeenkomst deelnemen door het gratis programma Zoom te downloaden (download ‘Zoom Client for Meetings’ via https://zoom.us/download). Bureau Erkenningen vereist voor de spuitlicentiepunt dat u een werkende camera en microfoon hebt én dat u gedurende de bijeenkomst in beeld bent. Schrijf u bij Zoom in met voor én achternaam, zodat geen verwarring ontstaat over uw deelname. Alleen dan telt de bijeenkomst mee voor de spuitlicentie. Na aanmelding ontvangt u een link die u vanaf 19:00 uur kunt openen om deel te nemen aan de bijeenkomst.

Verlenging van uw spuitlicentie
Voor verlenging van elk type spuitlicentie moet een aantal kennisbijeenkomsten worden bijgewoond. Bureau Erkenningen informeert alle licentiehouders jaarlijks over de studievorderingen. Op www.erkenningen.nl leest u meer over de verlengingseisen en de studievordering.

De organisatie wordt verzorgd in samenwerking met LTO Ledenvoordeel. De opzet en uitvoering van de bijeenkomsten is onder verantwoordelijkheid van LTO Noord.

Tarieven
Leden van LTO Noord, ZLTO en LLTB die een gewasbeschermingsbijeenkomst willen bijwonen voor verlenging van hun spuitlicentie betalen € 47,50 (ex. btw) bij aanmelding en betaling via Ideal. Genoemde tarieven gelden ook voor gezinsleden en werknemers van leden. Bij de aanmelding geeft u uw lidnummer door. Niet-leden betalen € 72,50.

 

Aanmelding via internet
Aanmelding vooraf is verplicht. Per bijeenkomst kunnen maximaal 28 personen deelnemen in het kader van verlenging van de spuitlicentie; dit maximum is vastgesteld door Bureau Erkenningen.

Aanmelden kan via deze link

Let op de geldigheidsdatum van uw spuitpas.