Onze websites maken gebruik van cookies
Hiermee vergroten we de functionaliteit van onze websites en zijn we in staat onze websites doorlopend te verbeteren.Lees meer...

Menu

Nieuwe afspraken voor Wet gewasbescherming en biociden


06-09-2022

Acht overheidsdiensten werken aan nieuwe samenwerkingsafspraken voor het toezicht en de handhaving op de Wet gewasbescherming en biociden. De huidige afspraken sluiten niet volledig aan op de praktijk en geven onduidelijkheid over de strafrechtelijke en bestuursrechtelijke inzet.

Doel van de nieuwe samenwerkingsafspraken is om de rolverdeling en uniformiteit in de handhaving op de Wet gewasbescherming en biociden te actualiseren en bestendigen. Totdat de nieuwe samenwerkingsafspraken er liggen, geldt de huidige verdeling van toezicht en handhaving waarbij het Openbaar Ministerie bevoegd is om over te gaan tot strafrechtelijke handhaving.

De Inspectie Leefomgeving en Transport gaat het nieuwe traject coördineren. Andere betrokken ketenpartners en toezichthouders zijn het Openbaar Ministerie, de politie, de Nederlandse Arbeidsinspectie, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, het Staatstoezicht op de Mijnen en de Unie van Waterschappen.

Tekst: Job Hiddink, foto: Delphy

Toelatingen en uitbreidingen in akkerbouw en kleine teelten 24 teeltconcepten dragen bij aan gewasbeschermingsdoelen Hoogheemraadschap controleert op lozingen van afvalwater Afzet gewasbeschermingsmiddelen steeg met 7 procent Nieuwe afspraken voor Wet gewasbescherming en biociden NFO doet verzoek voor gecombineerde emissiereductie windhaag Ctgb: middel tegen onkruid in graan VACATURE Productmanager Spuitlicentie.nl LTO adviseert akkerbouwers om emissie te voorkomen Meer gewasbeschermingsmiddelen verkocht in Duitsland in 2021

Meld u aan voor onze nieuwsbrief