Onze websites maken gebruik van cookies
Hiermee vergroten we de functionaliteit van onze websites en zijn we in staat onze websites doorlopend te verbeteren.Lees meer...

Menu

Nieuwe afspraken voor Wet gewasbescherming en biociden


06-09-2022

Acht overheidsdiensten werken aan nieuwe samenwerkingsafspraken voor het toezicht en de handhaving op de Wet gewasbescherming en biociden. De huidige afspraken sluiten niet volledig aan op de praktijk en geven onduidelijkheid over de strafrechtelijke en bestuursrechtelijke inzet.

Doel van de nieuwe samenwerkingsafspraken is om de rolverdeling en uniformiteit in de handhaving op de Wet gewasbescherming en biociden te actualiseren en bestendigen. Totdat de nieuwe samenwerkingsafspraken er liggen, geldt de huidige verdeling van toezicht en handhaving waarbij het Openbaar Ministerie bevoegd is om over te gaan tot strafrechtelijke handhaving.

De Inspectie Leefomgeving en Transport gaat het nieuwe traject coördineren. Andere betrokken ketenpartners en toezichthouders zijn het Openbaar Ministerie, de politie, de Nederlandse Arbeidsinspectie, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, het Staatstoezicht op de Mijnen en de Unie van Waterschappen.

Tekst: Job Hiddink, foto: Delphy

WUR: uientelers hebben voldoende alternatieven voor Vydate PAN: landen te ruimhartig met derogaties voor verboden middelen NVWA: 3 procent levensmiddelen bevat te veel residuen Ctgb: twee groeiregulatoren erbij en acht uitbreidingen Middelencombinatie geeft geen risico voor volksgezondheid Zoektocht naar de beste uienteler Innovatie geremd door trage beoordeling gewasbeschermingsmiddelen Land- en tuinbouw kan over meer desinfectiemiddelen beschikken Zes nieuwe middelen en twee uitbreidingen Hectare aardappelen telen kost al meer dan 10.000 euro

Meld u aan voor onze nieuwsbrief