Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden heeft twee onkruidmiddelen toegelaten en voor twee schimmelmiddelen en een onkruidmiddel de toelating uitgebreid.

Herbicide Vextadim 240 EC mag tegen onkruid in bieten en winterkoolzaad toegepast worden. Het wordt als na opkomst behandeling gebruikt. Het andere onkruidmiddel dat het Ctgb bij de laatste vergadering een toelating gaf is Benta 480SL. Het kreeg als na opkomst behandeling een toelating in maïs en in droog te oogsten erwten, bonen en peulgroenten.

De uitbreidingen betroffen een onkruidmiddel en twee schimmelbestrijdingsmiddelen. Daarvoor gaf het Ctgb groen licht in een reeks kleine toepassingen. Lees details over de gewassen op de internetpagina van het Ctgb.

Herbicide Cleave mag toegepast worden in siergewassen (potplanten en snijbloemen) en een reeks houtige gewassen (bomen, heesters, vaste planten, tuinplanten). Fungicide Soriale kreeg een uitbreiding voor de buitenteelten van tulpen en lelies. Fungicide Signum kreeg een uitbreiding voor de kleine toepassingen veldboon en tuinboon.

De groeiregulator Corto kreeg een toelating in peer en mag voortaan drie maal toegepast worden. Corto is nu in zure en zoete kers en in appels en peren toegelaten.