Aaltjesmiddel Cedroz kreeg een toelating in de bedekte teelten van aardbeien en diverse vruchtgroenten. Verder liet het Ctgb deze maand de groeiregulatoren Grassrooter in graan en Exilis in appel en peer toe. Onkruidmiddel Globus kreeg een toelating in granen en schimmelmiddel Zorvec Endavia in aardappelen, uien, sjalotten en knoflook.

Telers van kleine gewassen kunnen bij de uitbreidingen van eind april zeer waarschijnlijk toepassingen vinden voor hun teelten. Het Ctgb kwam met een lijst uitbreidingen van een aantal middelen gericht op kleine teelten. Daarbij zitten insectenmiddelen, schimmelmiddelen, onkruidmiddelen en een groeiregulator. Insectenmiddel Affirm werd uitgebreid voor diverse peulvruchten en bladkolen. Insectenmiddel Sivanto Prime voor heel veel fruit, bollen en siergewassen, waaronder vaste planten. Vanwege de omvang van de lijst kunnen telers het beste de exacte gegevens nalezen op de internetpagina van het Ctgb.

De middelen Serenade en Sonata op basis van verschillende Bacillus-soorten en –stammen kregen uitbreidingen in akkerbouwgewassen, tuinbouwgewassen, groenten, kruiden, bollen, boomkwekerij, sierteelt en vaste planten. Voor exacte gegevens is het raadzaam de internetpagina van het Ctgb en de etiketten van de middelen te raadplegen. De uitbreidingen van Serenade en Sonata voor kleine toepassingen passen bij de bredere inzet op groene middelen in de sectoren.

Naoogstbehandeling Floralife Bulb 100 kreeg een uitbreiding in snijbloemen uit bollen en knollen. Telers van snijbloemen, lelies en alstoemeria mogen dit middel inzetten. Groeiregulator Promalin werd uitgebreid voor de opkweek van vruchtbomen en –struiken. Onkruidmiddel Goltix Queen is uitgebreid voor diverse bloembollen en –knollen. Schimmelmiddel Malvin WG liet het Ctgb toe in de onbedekte teelt van verschillende vruchtbomen en –struiken en buxus. Het gaat ondermeer om moerbedden en eerste, tweede en derde jaar teelten van vruchtbomen.

Bij de ingetrokken middelen domineren middelen op basis van epoxiconazool en thiacloprid. Lees alle details over toelatingen op de internetpagina van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden.