Onze websites maken gebruik van cookies
Hiermee vergroten we de functionaliteit van onze websites en zijn we in staat onze websites doorlopend te verbeteren.Lees meer...

Menu

Schimmelbestrijdingsmiddelen en groeiregulator toegelaten


03-11-2021

Het Ctgb kwam eind oktober met vier toelatingen voor schimmelmiddelen en een groeiregulator voor de veredeling en zaadteelt van komkommerachtige vruchtgroenten. Uitbreidingen waren er voor twee schimmelbestrijdingsmiddelen. Daarnaast wijzigingen en hernieuwde toelatingen in de bekendmaking van het college.

Latifam en Latifam Extra kregen een toelating als schimmelbestrijders in granen. Het betreft een zaadbehandelingsmiddel. Ook voor de granen: Revytrex, eveneens een schimmelmiddel. Het vierde schimmelmiddel in de toelatingen is Dodifun SC met de bestemming appel, peer en kers. De groeiregulator voor de veredeling en zaadteelt van Cucurbitaceae in de lijst toelatingen is STS Cucurbitaceae.

De uitbreidingen van eind oktober betreffen eveneens schimmelbestrijdingsmiddelen: Scala tegen grauwe schimmel en vruchtrot in appel en peer en Vintec in een reeks kleine toepassingen. Dit middel heeft daarmee toepassingen in diverse soorten fruit, zachtfruit, noten, vruchtgroenten, bloemisterijgewassen en boomkwekerijgewassen. De complete lijst is te bekijken op de internetpagina van het Ctgb.

Wijzigingen betreffen de driftreducerende maatregelen van insectenmiddel Pirimor en verduidelijking van het gebruiksmoment van onkruidmiddel Tapir in granen en grassen. Renewals betreffen groeiregulator Itcan SL in consumptieaardappelen, zetmeelaardappelen en uien en onkruidmiddel Primstar voor graan en grasachtigen. Voor Roundup Powermax vervallen bij de hernieuwde toelating een aantal toepassingen. Het volvelds spuiten op tijdelijk onbeteeld terrein, het doodspuiten van dekvruchten in akkerbouwgewassen en bloembollen, strokenbehandeling in de fruitteelt, doodspuiten van zetmeel- en consumptieaardappelen vlak voor oogsten en van groenbemesters en voedergrasland. Ook in de kerstbomenteelt vervalt de behandeling met Roundup Powermax.

Alle details van de toelatingen zijn na te lezen op de internetpagina van het Ctgb en op de nieuwe etiketten van de middelen.

Herkomst verboden middelen in oppervlaktewater onduidelijk Ctgb: toelating groeiregulator graan en uitbreiding drie middelen WUR: uientelers hebben voldoende alternatieven voor Vydate PAN: landen te ruimhartig met derogaties voor verboden middelen NVWA: 3 procent levensmiddelen bevat te veel residuen Ctgb: twee groeiregulatoren erbij en acht uitbreidingen Middelencombinatie geeft geen risico voor volksgezondheid Zoektocht naar de beste uienteler Innovatie geremd door trage beoordeling gewasbeschermingsmiddelen Land- en tuinbouw kan over meer desinfectiemiddelen beschikken

Meld u aan voor onze nieuwsbrief