Onze websites maken gebruik van cookies
Hiermee vergroten we de functionaliteit van onze websites en zijn we in staat onze websites doorlopend te verbeteren.Lees meer...

Menu

Onkruidmiddel toegelaten en mijten- en schimmelmiddel uitgebreid


03-03-2022

Het Ctgb heeft onkruidbestrijdingsmiddel Rimuron toegelaten om na opkomst te gebruiken in consumptie- en zetmeelaardappelen en in maïs. Mijtenmiddel Scelta kreeg een uitbreiding in de bedekte, niet-grondgebonden teelten van aubergine en komkommer. Schimmelmiddel Dagonis kreeg een uitbreiding in de open teelt van sluitkool.

Het college besloot dat er een vernieuwde toelating is voor groeiregulator Royal MH in consumptie- en zetmeelaardappel en in uien. Voor onkruidbestrijdingsmiddel Touchdown Quattro gaf het Ctgb een renewal af met vergelijkbare beperkingen als bij andere middelen op basis van glyfosaat. Pleksgewijs behandelen kan in diverse open teelten en volvelds toepassen of strokenbehandeling is mogelijk in diverse teelten, in dekvruchten en groenbemesters. Volgens het Ctgb zijn er veranderingen in de maximale doses en de toepassingsvoorwaarden voor Touchdown Quattro.

Wijzigingen gelden voor schimmelmiddel Signum en Propulse en onkruidmiddel Metafol Super. Dosis, aantal toepassingen of driftreductie-eisen zijn veranderd bij deze middelen. Bij de ingetrokken middelen zitten de grondontsmettingsmiddelen Monam en Nemasol op basis van metam-natrium.

Lees alles over de nieuwe toelatingen en ingetrokken middelen , hernieuwde toelatingen en etiketwijzigingen op de internetpagina van het Ctgb.

Hoogheemraadschap controleert op lozingen van afvalwater Afzet gewasbeschermingsmiddelen stijgt in 2020 met 7 procent Nieuwe afspraken voor Wet gewasbescherming en biociden NFO doet verzoek voor gecombineerde emissiereductie windhaag Ctgb: middel tegen onkruid in graan VACATURE Productmanager Spuitlicentie.nl LTO adviseert akkerbouwers om emissie te voorkomen Meer gewasbeschermingsmiddelen verkocht in Duitsland in 2021 Europol neemt illegale gewasbeschermingsmiddelen in beslag Geen nieuwe toelatingen eind juli, wel uitbreidingen en ingetrokken middelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief