Onze websites maken gebruik van cookies
Hiermee vergroten we de functionaliteit van onze websites en zijn we in staat onze websites doorlopend te verbeteren.Lees meer...

Menu

Meer gewasbeschermingsmiddelen verkocht in Duitsland in 2021


15-08-2022

De verkoop van gewasbeschermingsmiddelen in Duitsland is vorig jaar met 1,4 procent gestegen naar 48.683 ton. Dat blijkt uit cijfers van het Bundesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit (BVL).

De afzet van herbiciden lag in 2021 op 16.114 ton, 10 procent boven het niveau van 2020. De hoeveelheid glyfosaat die op de Duitse markt komt, is de afgelopen twee jaar met 30 procent gestegen, heeft het Duitse Bioland berekend.

De verkoop van fungiciden nam vorig jaar met 2 procent toe naar 9.699 ton. De verkoop van insecticiden daalde met bijna 30 procent naar 776 ton. BVL geeft de cijfers inclusief en exclusief inert gas (vooral CO2 bij bewaring). Zonder inert gas was het verkoopcijfer in 2021 28.945 ton tegen 27.841 ton in 2020.

De afzet van gewasbeschermingsmiddelen zit in Duitsland stijgt sinds 2018, terwijl in de jaren daarvoor het verbruik schommelde. In de afgelopen twintig jaar is de afzet niet zo hoog geweest. Het totale aantal gewasbeschermingsmiddelen dat eind 2021 in de Bondsrepubliek werd aangeboden, lag op 950. De hoeveelheid werkzame stoffen bedroeg 281.

Tekst: Joost van Winsen
Foto: Han Reindsen

Herkomst verboden middelen in oppervlaktewater onduidelijk Ctgb: toelating groeiregulator graan en uitbreiding drie middelen WUR: uientelers hebben voldoende alternatieven voor Vydate PAN: landen te ruimhartig met derogaties voor verboden middelen NVWA: 3 procent levensmiddelen bevat te veel residuen Ctgb: twee groeiregulatoren erbij en acht uitbreidingen Middelencombinatie geeft geen risico voor volksgezondheid Zoektocht naar de beste uienteler Innovatie geremd door trage beoordeling gewasbeschermingsmiddelen Land- en tuinbouw kan over meer desinfectiemiddelen beschikken

Meld u aan voor onze nieuwsbrief