LTO Ledenvoordeel is de nieuwe eigenaar van Spuitlicentie.nl. De uitgever van de spuitlicentie wordt per 1 september overgenomen van Reed Business.

LTO onderschrijft het belang van kennisoverdracht met betrekking tot gewasbescherming. Met de overname van Spuitlicentie.nl wil de ledenorganisatie boeren, tuinders en hun medewerkers een eenvoudige, kwalitatief goede en effectieve manier bieden om kennis op te doen en hun licentie te behalen of te verlengen.

E-learning

Er zijn verschillende manieren om punten te verzamelen voor de spuitlicentie, zegt Arnout Goeman, manager bij LTO Ledenvoordeel. ‘Je spuitlicentie behalen of actueel houden met e-learning is efficiënt, omdat de online leeromgeving 24/7 beschikbaar is. Zelfs last-minute als de tijd begint te dringen. Bovendien kun je zelf kiezen wat je wilt leren; van een enkele cursus tot het afnemen van een examen. Wat daarnaast ook motiverend werkt is dat de leeromgeving op deelsector is ingericht. De cursus teelt sluit bijvoorbeeld perfect aan bij de bedrijfsvoering waardoor de cursus heel herkenbaar is en dus gemakkelijk te volgen.’

Verbeteringen

Vooruitlopend op de overname van Spuitlicentie.nl zijn er recentelijk inhoudelijk al een aantal verbeteringen doorgevoerd in de online omgeving. Door steeds snellere veranderingen in wet- en regelgeving maar ook in nieuwe technieken, is een ondernemer nooit uitgeleerd.

‘We verwachten dat e-learning, in het kader van een leven lang leren, een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Met Spuitlicentie.nl ligt er een goede basis om op verder te bouwen. Er zijn niet voor niets al 10.000 gebruikers. Een mooie basis om mee door te groeien’, aldus Goeman.

LTO Ledenvoordeel is een inkooporganisatie die vraag en aanbod vanuit de agrarische sector bij elkaar brengt. Hierbij maakt de organisatie zich sterk voor ruim 38.000 agrarische ondernemers die lid zijn van LTO Noord, ZLTO of LLTB. LTO Ledenvoordeel is onderdeel van LTO Bedrijven. Spuitlicentie.nl is een passende aanvulling bij de dienstverlening van LTO Bedrijven.