Onze websites maken gebruik van cookies
Hiermee vergroten we de functionaliteit van onze websites en zijn we in staat onze websites doorlopend te verbeteren.Lees meer...

Menu

Interpolis wijst op brandgevaar van nieuwe kiemremmers


07-03-2022

Verzekeringsmaatschappij Interpolis waarschuwt aardappeltelers voor brand in bewaarschuren, nu zij vervangende middelen moeten gebruiken voor de kiemremmer Chloor IPC. Die middelen zijn gevoeliger voor brand, zeker als ze niet goed worden gebruikt.

Daarbij doelt Interpolis op nieuwe methoden als Cropfog, Synofog en Electrofog waarbij gassen door de bewaarschuur worden geblazen. Voor sommige middelen is het nodig om hoge temperaturen te gebruiken. Bij het werken met een ‘oude’ swingfog, een vernevelapparaat, kunnen dan steekvlammen ontstaan.

De hitte die vrijkomt door de hete gasuitlaat, is ook een risico als een aardappelteler werkt met enkelwandige stalen pijpen met een kleine diameter. Vaak worden bij productie van nieuwe middelen etherische oliën gebruikt. De apparatuur die daarvoor wordt ingezet, moet aan de nieuwste normen voldoen.

Verder adviseert Interpolis bij het gebruik van Cropfog, Synofog en Electrofog de omgeving rondom het apparaat vrij te houden van brandbare materialen. Daarnaast is het volgens de verzekeringsmaatschappij belangrijk om blusapparatuur binnen handbereik te hebben.

Tekst: Job Hiddink
Foto: Haijo Dodde

Hoogheemraadschap controleert op lozingen van afvalwater Afzet gewasbeschermingsmiddelen stijgt in 2020 met 7 procent Nieuwe afspraken voor Wet gewasbescherming en biociden NFO doet verzoek voor gecombineerde emissiereductie windhaag Ctgb: middel tegen onkruid in graan VACATURE Productmanager Spuitlicentie.nl LTO adviseert akkerbouwers om emissie te voorkomen Meer gewasbeschermingsmiddelen verkocht in Duitsland in 2021 Europol neemt illegale gewasbeschermingsmiddelen in beslag Geen nieuwe toelatingen eind juli, wel uitbreidingen en ingetrokken middelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief