Schimmelbestrijdingsmiddel Globdif heeft een toelating gekregen als na opkomst toepassing in aardappelen en bieten. Onkruidbestrijdingsmiddel Mateno Forte kreeg dat als voor- en na-opkomst behandeling in wintertarwe. Dat heeft het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden bekend gemaakt na de oktobervergadering.

Het middel Benevia, insecticide op basis van cyantraniliprole kreeg uitbreidingen voor bedekte teelten op substraat van aardbei, komkommerachtigen, aubergine en tomaat.

Het middel Inssimo kreeg een uitbreiding voor een enorme lijst sierteelten, bomen en vaste planten (kleine toepassingen). Het betreft een middel dat de plantweerstand tegen schimmelziektes verhoogt. De complete lijst van nieuwe gewassen waarin Inssimo toegepast mag worden is te vinden op de webpagina van het Ctgb.

Bodemherbicide Devrinol 45 SC kreeg een uitbreiding voor de onbedekte teelten van spinazieachtigen en bloemenzaadteelt.

Ingetrokken

Door twee insectenmiddelen gaat een streep. Requiem Prime mag tot eind dit jaar geleverd worden en heeft een opgebruiktermijn tot eind mei 2024. Nocturn mag afgeleverd worden tot eind 2024 en opgebruikt tot eind 2025.

Kijk voor precieze details van toegelaten middelen op de internetpagina van het Ctgb en op de verpakking.