Onkruidmiddel Maceta 100 krijgt een toelating in aardappelen en suikerbieten. Insectenmiddel SoilGuard 0.5 GR is toegelaten in maïs. In peer zijn twee groeiregulatoren toegelaten, Gibbalin SG en Gibb Plus SG. Dat heeft het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden bekend gemaakt.

Bij de novembervergadering kwam het Ctgb verder met een aantal uitbreidingen in de kleine toepassingen. Schimmelbestrijder Propulse kreeg toelatingen voor de onbedekte teelten van knolraap, koolraap en rode biet. Het schimmelmiddel Microthiol Special Liquid mag voortaan gebruikt worden in een reeks fruitsoorten, bloembollen en –knollen en in meerdere sier- en boomgewassen en vaste planten. De complete lijst is te vinden op de internetpagina van het Ctgb.

Bewaarmiddel Fysium, dat de houdbaarheid van producten in de bewaarcellen verlengt is toegelaten in een reeks kleine toepassingen. Daarbij zijn fruitsoorten, waaronder kersen, bloembollen en –knollen en groenten, waaronder vruchtgroenten uit de kasteelt en uiachtigen en koolsoorten. Ook hierover details op de etiketten van het middel en in het overzicht van het Ctgb. Onkruidmiddel Boxer is uitgebreid voor een aantal boongewassen, bomen en struiken en voor aromatische kruidgewassen.

Wijzigingen en intrekking

Insectenmiddel Fibro is voorzien van nieuwe regels rond de driftbeperkende maatregelen. Onkruidmiddel Goltix Queen mag in pioen voortaan met het lagedoseringssysteem (LDS) toegepast worden. Schimmelbestrijder Polyram DF is ingetrokken.

Volg het nieuws van het Ctgb op de internetpagina van het college.