Onze websites maken gebruik van cookies
Hiermee vergroten we de functionaliteit van onze websites en zijn we in staat onze websites doorlopend te verbeteren.Lees meer...

Menu

Ctgb: toelating groeiregulator graan en uitbreiding drie middelen


01-02-2023

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden heeft groeiregulator Stabilan 400 toegelaten in granen. Drie andere middelen kregen bij de vergadering van eind januari uitbreidingen via de regeling voor kleine toepassingen.

Schimmelmiddel Banjo kreeg een uitbreiding in de onbedekte vermeerderingsteelt van aardbeien. Serifel, een schimmelbestrijdingsmiddel van BASF op basis van een bacteriestam, kreeg uitbreidingen in de bedekte teelt van snijbloemen en de binnenteelt van champignons. Groeiregulator Banarg, een middel op basis van ethyleen, is uitgebreid voor Taugé.

Bij de ingetrokken middelen zit insecticide Vertimec Pro van Syngenta en het middel Box T Pro Press. Dat laatste middel is een feromoon dat gebruikt wordt bij de bestrijding van rupsen, onder andere de buxusmot.

Lees alle details over toelatingen op de internetpagina van het Ctgb.

Nieuwe middelen in bieten en wintergraan Meer aandacht nodig voor beperken emissie van middelen Oorzaak gewasbeschermingsproblemen verdient meer aandacht Noodvergunningen neonics en vervangingsmiddelen slecht voor bestuivers Milieu-indicator Gewasbescherming berekent impact middelen Adema wil onafhankelijk advies gewasbescherming verplichten Delphy komt met gids voor groene middelen in open teelten Ctgb: toelatingen in aardappelen, bollen en maïs Milieu-indicator Gewasbescherming volgend jaar gereed Vertify onderzoekt biologische gewasbescherming in tulpen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief