Onze websites maken gebruik van cookies
Hiermee vergroten we de functionaliteit van onze websites en zijn we in staat onze websites doorlopend te verbeteren.Lees meer...

Menu

Ctgb: middel tegen onkruid in graan


31-08-2022

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft het middel Incelo toegelaten. Het is een onkruidbestrijdingsmiddel dat als na-opkomstbehandeling in granen toegepast mag worden in de teelten wintertarwe, winterrogge, triticale, spelt en durum wintertarwe.

Voor diverse fruitboomgewassen liet het Ctgb het emulgeerbare concentraat Ovitex toe. Ovitex is een mijtenbestrijdingsmiddel op basis van paraffineoliën. In vruchtbomen en -struiken en in vruchtboomonderstammen van appel, peer en houtig kleinfruit mag het middel gebruikt worden. Exacte gegevens over de middelen en hun toelating is te vinden op de internetpagina van het Ctgb en het etiket.

Het insectenbestrijdingsmiddel Verimark kreeg uitbreidingen voor een aantal bedekte teelten. Het betreft de teelt van aardbeien, boon met peul en verschillende vruchtgroenten. Schimmelmiddel Merplus kreeg uitbreidingen voor de onbedekte teelten van bloemisterijgewassen, bloemenzaden en een reeks houtige sier- en vruchtgewassen.

Lees alle details over de toelatingen in het overzicht van het Ctgb.

Herkomst verboden middelen in oppervlaktewater onduidelijk Ctgb: toelating groeiregulator graan en uitbreiding drie middelen WUR: uientelers hebben voldoende alternatieven voor Vydate PAN: landen te ruimhartig met derogaties voor verboden middelen NVWA: 3 procent levensmiddelen bevat te veel residuen Ctgb: twee groeiregulatoren erbij en acht uitbreidingen Middelencombinatie geeft geen risico voor volksgezondheid Zoektocht naar de beste uienteler Innovatie geremd door trage beoordeling gewasbeschermingsmiddelen Land- en tuinbouw kan over meer desinfectiemiddelen beschikken

Meld u aan voor onze nieuwsbrief