Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft insectenbestrijdingsmiddel Minecto One in pitvruchten, erwten zonder peul, wortelen en pruimen toegelaten. Schimmelbestrijdingsmiddel Shoban kreeg een toelating in bloembollen en bloemknollen.

Na de vergadering op de laatste woensdag van de maand meldt het Ctgb verder nog de uitbreidingen van Focus Plus als onkruidbestrijdingsmiddel in maïs en schimmelmiddel Teldor in sla en boon met peul. Bij de herregistratie van schimmelmiddel Curalia Spray verdwijnt de toepassing in sierbeplanting, kamerplanten en kuipplanten.

De lijst met ingetrokken middelen is langer dan de afgelopen maanden. Vooral onkruidmiddelen verdwijnen in de loop van 2024 van de markt. Het betreft een serie middelen op basis van triflusulfuron-methyl, S-metolachloor, glyfosaat en clomazone. Ook het mijtenbestrijdingsmiddel Apollo verdwijnt in herfst 2024. Per direct zijn de schimmelmiddelen Dimix 500 SC en Diprospero ingetrokken. Dat geldt ook voor het middel Carpovirusine Plus tegen de fruitmot. Dat laatste middel werkt op basis van een virus.

Exacte gegevens over alle toelatingen zijn te vinden op de internetpagina van het Ctgb. Raadpleeg daar de toelatingsdatabank of vind onder het nieuws de informatie over de laatste vergaderingen.