Het insectenbestrijdingsmiddel Shoori kreeg op de eerste Ctgb-vergadering van 2024 een toelating in winter- en zomertarwe en in koolzaad. Het middel kreeg als kleine toepassing groen licht in winter- en zomerrogge, triticale en spelt.

Het andere nieuws uit de januarivergadering betrof uitbreidingen van bestaande middelen. Groeiregulator Grassrooter kreeg uitbreidingen voor appel, peer en zomertarwe en in de kleine toepassingen winterrogge, triticale, spelt en vermeerderingsteelt van gladiolen. Onkruidmiddel Goltix SC kreeg uitbreidingen in diverse kleine toepassingen in de groenteteelt, waaronder spinazie en knolselderij, in bloemisterijgewassen, sierheesters en rozen, heide en de zaadvermeerdering en veredeling. Exacte opsommingen van de toelatingen staan in het maandelijkse overzicht van het Ctgb.

Andere uitbreidingen waren die van schimmelmiddel Diadem voor bieten en onkruidbestrijder Roundup Record voor diverse bloembollen en bolbloemen, bloemisterijgewassen en diverse houtige gewassen en vaste planten.