Mengvoerproducent AgruniekRijnvallei (AR) heeft in 2021 5 procent meer mengvoer afgezet dan in het jaar daarvoor. Ook in de plantaardige sectoren kijkt de coöperatie terug op een positieve omzetontwikkeling in 2021.

Bij de gewasbeschermingsmiddelen zette de verschuiving naar groene chemie door. AR Plant speelde hierop in met zijn middelenpakket en adviezen.

Daarnaast heeft AR Plant in 2021 het ontzorgingsplan in de markt gezet. Hiermee ondersteunt de coöperatie de ondernemers bij een efficiënte inzet van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen. Ondanks de coronacrisis heeft AR Plant intensief contact kunnen houden met zijn klanten. Dit alles resulteerde in een sterke groei in het klantenbestand en een omzetstijging.

Recordresultaat Welkoopwinkels
De negen Welkoopwinkels van AR hebben in 2021 het beste resultaat ooit neergezet. De omzetgroei onder moeilijke omstandigheden, waaronder de coronacrisis, zette in 2021 door. Consumenten wisten de winkels in groten getale te vinden. Ook is er geïnvesteerd in de groei en bloei van de AR-winkels. Hiermee vormen de winkels een stabiele pijler van AR die bijdraagt aan het rendement van de leden via de kortingen op voer en gewasbeschermingsmiddelen.

Tekst: John Lamers
Foto: AgruniekRijnvallei