Op basis van onderzoek in 2020 tot 2022 heeft Delphy een spuitadvies voor bieten met Lagedoseringssysteem (LDS) en driftreducerende doppen en technieken opgesteld. Het advies is met een flyer beschikbaar voor de telers gemaakt.

In het onderzoek keek Delphy hoe de effectiviteit van onkruidbestrijding was bij het gebruik van verschillende hoeveelheden water, inzet van verschillende doppen en gebruik van technieken als de Wingssprayer, luchtondersteuning en een verlaagde boom.

Bij omstandigheden die de verdamping sterk stimuleren, hoge temperatuur en lage luchtvochtigheid, is een groter volume spuitvloeistof effectiever. Een andere conclusie is dat bij de bestrijding van tweezaadlobbige onkruiden de types doppen en technieken weinig verschil maken bij dezelfde spuitvolumes.

Bij LDS toepassingen is het van belang om voldoende kleine druppels te gebruiken. Dan kan het nog kleine onkruid beter geraakt worden. Ook op grasachtige onkruiden bleek een fijne druppel beter te werken, omdat grove druppels gemakkelijker van het onkruid afvallen.

Lees de details in de flyer van Delphy